Tatlı Tarifleri | Yemek Tarifleri

Şekerpare Tarifi Oktay Usta
Malzemeler: 100 g margarin, 150 g pudra şekeri (kendiniz çekerseniz daha güzel), 100 g irmik (İNCE), 100 ml sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya (bourbon daha güzel), 2 yumurta (orta boy), Bir çimdik tuz, Alabildigince un kulak memesi kıvamına gelmeli.
Süslemek icin badem ya da fındık
Şurubu İçin
1,5 kg toz şeker
1 litre su
1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Bu tarifi yaparken önce şurubunu hazırlamak gerekir, Su, şeker kaynadıktan sonra limonu ekleyin toplam 10 dakika yüksek ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini karıştırıp iyice yoğurun (3 dk)ve hamur biraz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlayarak aralıklı tepsiye dizilir ,üzerine badem ya da fındık bastırılır .
Önceden ısıtılmış 150 derece fırına sürülür üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişer .
(Tam kızarmış seviyorsanız üzerine yumurta sarısı da sürebilirsiniz)
Fırından çıkarır çıkarmaz SOĞUK şerbet üzerine gezdirilir . Soğuyup şerbetini çektikten sonra servis yapabilirsiniz.